Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének hivatalos weboldala


"Nem vagy egyedül,

együtt könnyebb."

Adójának 1 %-val támogassa az MPKE-t! Adószám: 18204704-1-02
Számlasz.: 11743002-20206442


Belépés:
Név:
Jelszó:

Pszoriázis klub: Kecskemét


Kecskeméti Pszoriázis Klub

Elnök: Knoska Attila
Elnökség e-mail: kmetpszoriklub@gmail.com
Telefon: +36 70 249-6256
Titkár: Szabóné Kecse Andrea
Telefon: +36 70 393-0378

További információ...

Kecskemét hírei

Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5,

2017-10-18, 04:01
Kecskemét
Országos Pszoriázis Betegtalálkozó

- 2017. október 7-én Kecskemétről kora reggel két kocsival megindultunk Harkányba az Országos Pszoriázis Betegtalálkozóra. Útközben Solton Bálint betegtársunkat vettük fel, majd később Kalocsán Mártit, így összesen már nyolcan voltunk a Kecskeméti Pszoriázis Klub részéről. Pécsig a tervezett idő szerint haladtunk és Pécs belvárosának kikerülését határoztuk el. Ám betegtársunk navigációja igen jól megtréfált bennünket, így Siklóson és Villányon keresztül -lezárásokkal tarkított- kerülő úton tudtuk elérni Harkányt "egy kis" késéssel. Érkezés után a Harkányi Psoriasis Centrum Szálloda színvonalas szobáiban helyezkedtünk el. Sikerült a Psoriasis továbbképző program előadásait meghallgatni, és betegségünkkel kapcsolatban is sok új hasznos dolgot hallottunk.
Ebéd után az MPKE-hez tartóz klubokkal és a meghívott Pécsi és Szegedi Pszoriázis Egyesületek képviselőivel együtt közös beszélgetésen mondtuk el tapasztalatainkat és észrevételeinket. Megállapítható, hogy ez a Harkányi Országos Pszoriázis Betegtalálkozó az elmúlt évek találkozóihoz képest a klub és egyesületek betegeinek létszámát tekintve szerényebb volt, például hiányzott Magyarország egyik legnagyobb és legrégibb egyesülete a debreceni Kelet- Magyarországi Psoriasis Egyesület. Sajnos az MPKE-hez tartozó Mezőkövesdi Pszoriázis Klub részéről sem vettek részt betegtársak. Az MPKE valamennyi tagjának és a választott tisztségviselőknek el kellene gondolkodni azon, hogy a jővőben az Országos Pszoriázis Betegtalkozókat hogyan lehetne látogatottabbá tenni. Az MPKE-nek az egyesületekkel közösen kellene szerveznie a találkozót azért, hogy a legnagyobb beteglétszám mellet tudjanak a klubok és egyesületek résztvenni. Ehhez az anyagi támogatás elengedhetlen és szükséges, melyet pályázatok útján lehet megszerezni, ez csak így lehet sikeres.
2017-09-29, 18:37
Kecskemét
2017 2. félévi klubnap

- 2017.szeptember 11-én klubunk a második félévi klubnapját tartotta, melyen a klub elnöke beszámolt arról, hogy a 2017-évi pályázatunkat az Önkormányzat elfogadta, így az elnyert 80.000,-Ft összeget felhasználhatja klubunk működésére és fenntartására. Ezúton mondunk köszönetet Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonynak, hogy a pályázatunkat elfogadta, valamint a Kecskemét Városi Civil Kerekasztal Egészségügy részéről Kertész Erzsébet asszonynak, hogy a pályázatunkat elfogadásra javasolták. Megtárgyaltuk, hogy 2017.október 7-én Harkányban megrendezésre kerülő Országos Pszoriázis Betegtalálkozón 8 fő aktív klubtaggal szeretnénk részt venni, 2 fő szállásköltségét klubunk költségéből finanszírozzuk. A 8-dik fő szállásköltségét a résztvevők közösen adják össze. El lett fogadva, hogy halottak napja miatt klubunk a Pszoriázis Világnapi megemlékezést 2017. november hónap közepén tartaná meg egy bőrgyógyász orvos támogatásával.


2017-06-27, 20:30
Kecskemét
Klubnap - 2017.06.14.

A 2017. június 14-ei klubnapunk rendezvényén előadóként Dr. Kedves Melinda reumatológust a Kecskemét Megyei Kórház részéről Kovács László klubtagunk közbejárásával sikerült felkérni. A Doktornő előadása nagyon értékes volt számunkra, mert a pszoriázis betegeknél sokszor elforduló arthritis psoriatica betegség tüneteit és terápiás kezeléseit mutatta be. Örvendetes volt, hogy a klub rendezvényünkön nem csak klubtagok vettek részt, és nem hiányozhatott Juditka klubtagunk finom süteményei sem.2017-05-29, 12:24
Kecskemét
Tudomány és Technológiai Központ látogat

Nagy örömmel vettük, hogy meghívást kaptunk az EGIS-től a Tudomány és Technológiai Központ meglátogatására.

Kihasználva az alkalmat, összefogtunk a Semmelweis Pszoriázis Klubbal és egy találkozó keretében meglátogattuk az EGIS ETTK-t 2017. május 9-én. A fogadtatás barátságos volt, kellemes környezetben vártak bennünket az EGIS munkatársai. Megvendégeltek bennünket egy kis gyümölccsel, pogácsával, ásványvízzel.

Hasznos információkkal gazdagodtunk a 21. század gyógyszergyártásáról, melyet interaktív felületek segítségével szemléltettek. A találkozó végén a két Klub elnöke tartott egy kis beszámolót a mindennapokról. Persze napközben is volt rá lehetőség, hogy ismerkedjen a két Klub egymással.
Örülünk a találkozásnak és a látogatásnak! Reméljük a jövőben még sikerül találkoznunk!2017-05-05, 15:36
Kecskemét

2017. április 5-éi klubnapunkon a Kecskemét Megyei Kórház részéről Dr. Pósfai Éva PhD doktornő tartott színvonalas előadást, melynek témája „A pikkelysömör és ekcémás betegségek” volt, de új információkkal is gazdagodtunk a melanóma betegséggel kapcsolatban is.


Web Template created using Cool Template