Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete

"Nem vagy egyedül, együtt könnyebb."

- MPKE hivatalos weboldala - 

Kecskeméten tartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Pszoriázis Klubok Egyesülete. Az eseményen elfogadásra került az egyesület 2018-évi tevékenysége és gazdálkodása, valamint a 2019. évi munkaprogram és költségvetés. Kikapcsolódásként Mezőkövesd-i tagunk Kiss Mátyás, bajuszkirályként is remek előadást tartott.

Sikeresen lezajlott az Egészségnapi programunk A meghirdetett rendezvényünk november 10-én került megrendezésre, amelyre az ország több városából érkeztek a résztvevők. A programon több mint negyven fő vett részt. A köszöntőt követően nagyon érdekes előadást hallhattunk az egészséges életmódhoz kapcsolódó termál és gyógyvizek használatáról és azok hatásáról, amelyet egy jó hangulatú ebéd követett kötetlen beszélgetéssel.

Az ebédet követően pedig mindenki a saját bőrén is megtapasztalhatta a harkányi gyógyvíz áldásos hatását.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, mind a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete, mind a Harkányi Rehabilitációs Központ nevében.

Egyesületünk képviseltette magát az április 20-án megrendezésre kerülő „Összefogás workshopon”, ahol gyakorlatias és hasznos előadások hangzottak el az alábbi témákkal kapcsolatban:

Összefogás: közös pontok – Dr. Holchacker Péter (AIPM ügyvezető igazgató)

Orvos szakmai kapcsolattartás, betegségekkel kapcsolatos kommunikáció – Kalotay Gábor / Prof. Dr. Bodoky György, Gyógyulj Velünk Egyesület (onkológia)

Mályvavirág Alapítvány (méhnyakrák) - Tóth Icó / Dr. Koiss Róbert  

Összefogás a betegszervezetek között:

Mellrákinfo: Halom Borbála, Mályvavirág:Tóth Icó,

"Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány: Salamon Adrienn

Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen: Jó Marianna

Az előadások hangsúlyos eleme volt a betegszervezetek érdekérvényesítő képességének javítása, továbbá a hiteles kommunikáció fontossága a szakmai szereplők és döntés hozok között.

Fontos, hogy betegszervezetek vegyenek részt a betegtámogató programokban, illetve a tagság felé történő információ nyújtás során a preventív jellegű szűrővizsgálatokkal kapcsolatos lehetőségek ismertetésében.

©2017 MPKE. Minden jog fentartva. A weboldalt készítette: Teveli Róbert

Search