Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete

"Nem vagy egyedül, együtt könnyebb."

- MPKE hivatalos weboldala - 

 Kecskeméti Pszoriázis Klub

Knoska Attila
klub elnöke

tel.: +36 70 249 6256

Szabóné Kecse Andrea
klub titkára

tel.: +36 70 393 0378

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


2011. július 7-én Kecskeméten megalakult Magyarország hetedik pszoriázis betegklubja. A kórház klubtermében, barátságos környezetben került sor az alakuló közgyűlésre. A hat lelkes alapító megtette az első lépést: egybehangzó akarattal kinyilvánították, hogy összefogásukkal ebben a városban is megkezdi munkáját a pikkelysömörös betegek támogatásával, felvilágosításával és képzésével, érdekeinek érvényesítésével, ügyeik-bajaik felvállalásával foglalkozó civil szervezet. A betegklub kiemelt célja többek között a betegek rendszeres tájékoztatása – megfelelő szakemberek bevonásával – betegségük természetéről, az újabb kutatási eredményekről, kezelési módokról, azok hatékonyságáról, mellékhatásairól; az egészséges életmódra történő neveléssel küzdeni a betegség megelőzéséért, a kiújulások elkerüléséért; a psoriasis kezelésében hatékony nap- és vízfürdőzésre alkalmas helyek, kedvezményes gyógyüdülési lehetőségek felkutatása stb.

A klub szeptember 23-án tartotta első klubnapját — immár megizmosodva: az alakuló gyűlés óta eltelt rövid idő alatt megduplázódott a tagság létszáma: tizenhárman vettek részt az első klubnapon. Azóta újabb három tag csatlakozott a Klubhoz. A Kecskeméti Pszoriázis Klub elnöke a szegedi klubban jól ismert Knoska Attila, aki kecskeméti klubelnöki tisztsége mellett sem távozik tőlünk. A klubnapon a kecskeméti pszorisok alapszabályt alkottak, továbbá megbeszélték az októberi pszoriázis világnapi ünnepség tervét. A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza ad otthont a klubnak, munkájában pedig tevőleges segítséget kap a Bőr– és Nemibeteg-gondozó Szakrendeléstől, és az ott dolgozó Bodroghalmi Noémi asszisztenstől.

A Klub elérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.

A kecskeméti klub alapító értekezlete

 

A Kecskeméti Pszoriázis Klub vezetősége

2022. november 26-ára a Szegedi Pszoriázis Egyesülettől meghívást kaptunk a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán tartandó rendezvényére. Klubunkból 5 tagunk úgy döntött, hogy Kecskemétről vonattal utazik le Szegedre, a gyors közlekedés miatt. A Szegedi Pszoriázis rendezvény előadója Gilbert Csaba volt, a Harkányi Thermál Rehabilitációs és Psoriasis Centrum értékesítési és marketing menedzsere, valamint az MPKE elnöke tartotta meg előadását. Előadás témája  "A pszoriázis balneoterápiás kezelési lehetőségei", valamint a Harkányi Kórház igénybevételének lehetőségeiről is beszélt. Az előadás után a Pécsi Pszoriázis Egyesület és a Kecskeméti Pszoriázis Klub elnökei rövid bemutatkozást tartottak az Egyesület és Klub működéséről. A bemutatkozások után finom szendvicseket, süteményeket és üdítőket fogyasztottunk. Jól éreztük magunkat, és  kényelmesen utaztunk haza vonattal Kecskemétre.

2022. október 28-29-én az MPKE a Harkányi Termál Rehabilitációs és Psoriasis Centrumban megrendezte a Pikkelysömör Világnap alkalmából az Országos Pszoriázis Betegtalálkozót. Az ország különböző területéről Debreceni, Szegedi, Pécsi Egyesületek résztvevői, valamint az MPKE-hez csatlakozott klubok részéről: Barcs, Budapest, Harkány, Kaposvár, valamint a Kecskeméti Pszoriázis Klub tagjai vettek részt. Klubunk 13 fővel volt jelen a találkozón. Az első nap délutánján a résztvevők szobájukat elfoglalták és még fürdésre is volt lehetőség a bőséges vacsora előtt. Vacsora után a résztvevő betegek egymás között eszmecserét tartottak a pikkelysömör kezeléseikről és eredményeikről. Másnap kiadós reggelivel fogadtak bennünket, majd a vendégként meg meghívott Debreceni, Pécsi és Szegedi Pszoriázis Egyesületek mutatkoztak be.

A Pécsi Bőrgyógyászati Klinika részéről Dr. Moezzi Mehdi, PhD egyetemi adjunktus tartott előadást a pszoriázis legújabb gyógyításairól és eredményeiről. Az előadás igen tartalmas volt és kérdezhettek is a résztvevők.

Petes Tamás  az MPKE alelnöke tartott tájékoztatót a pszoriázis kampányról, amely az MPKE honlapján megtalálható.

Sajnos az idő rövidsége miatt nem volt idő a Pszoriázis Klubunk bemutatkozására.

A közös ebéd után még egy kiadós fürdésre volt lehetőség minden egyes résztvevőnek. Jól éreztük magunkat és jól telt ez a kétnap.

Jó volt újra találkozni! Köszönjük a szervezést az MPKE-nek!

 

 

2022. május 15-én 14 órakor ragyogó napsütésben, a Kecskeméti Szabadidő Központban megtartottuk a Kecskeméti Pszoriázis Klub év első klubnapját.

Sajnos ez évben kettő fő klubtagunk hunyt el, Margitka 74 éves korában, Endre bácsi legidősebb klubtagunk 96-éves korában. 1 perces néma felállással emlékeztünk meg Róluk.


Az MPKE anyagi támogatásából megvásárolt üditőitalakot és süteményeket, illetve még Julianna és Juditka süteményét és kávéját jószívvel fogyasztottuk el. Jól éreztük magunkat, és megbeszéltük egymás között a mindennapjainkat és egészségi problémáinkat.

2021. Október 22-ei kezdettel rendezte meg a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete a Pikkelysömör Világnaphoz kapcsolódóan a Pszoriázisbeteg-Találkozót a Harkányi Termál Rehabilitációs és Psoriasis Centrumban. A három napos rendezvényen a Kecskeméti Pszoriázis Klub tagjai is részt vettek. Pénteken érkeztünk meg egy szép őszi délutánon. Csodálatos időnk volt aznap. Még a délután folyamán megtekintettük azokat a Pszoriázis Centrumokról szóló kis videókat, melyek már a https:// pikelysomor.mpke.hu/ honlapon is megtalálhatóak. A találkozón bemutatkozott a Semmelweis Pszoriázis Klub, illetve az MPKE életéről feladatairól, és a Psoriasis Talkshowról tudtunk meg több információt. Volt lehetőség kötetlen beszélgetésekre, mellyel ápoltuk a betegtársak közötti kapcsolatokat. Aki szerette volna, kipróbálhatta a BEMER terápiát és a Harkányi gyógyvíz jótékony hatását is.  A találkozó, az ellátás és a szállás minden igényt felülmúlt, melyet ezúton szeretnénk megköszönni az MPKE-nek. Örülünk, hogy ezekben a nehéz időkben sikerült egy kicsit feltöltődni egymás társaságában.

 

Tags:

2021. szeptember 5-én -vasárnap délután kettő órakor ragyogó időben- a Kecskeméti Szabadidő Központban találkoztunk. A covid vírus  járvány után először találkoztak a Kecskeméti Pszoriázis Klub tagjai egymással. Nem nagyon sokan voltunk a betegtalálkozón, ez érthető is, még mindig tartanak a covid fertőzéstől. Tudomásunk szerint klub tagjaink közül covid áldozata nem volt, súlyosan egy fő az elnökünk fertőződött meg covid vírusban, egy hónapi kórházi kezelés után tünetmentes lett. A betegtalálkozó jó hangulatban telt el, elfogyasztottuk a klubtagok által hozott finom süteményeket és üdítőket és egy jó kávét, amelyet Julika hozott. A betegtalálkozón egymás élményeit hallgattuk meg, amelyre hosszú ideig nem volt rá módunk a vírus miatt.

2020. október 29. - október 31. között megrendezésre került -az MPKE szervezésében- a Pszoriázis Betegtalálkozó az MPKE tagok és a csatlakozott klubok részre a Harkányi Termál Rehabilitációs és Psoriasis Centrumban. A Kecskeméti Pszoriázis Klub részéről  10 fő tag vett részt. A rendezvény időpontja sajnos nem volt kedvező sok klubtársunknak, többek között a Mindenszentek előtti temetőlátogatások miatt, illetve a koronavírushelyzet miatt is.
Nagyon színvonalas volt az online betegtalálkozó, melyen számos elismert bőrgyógyásztól tudhattunk meg többet a pszoriázisról. Volt lehetőség a Harkányi gyógyvíz jótékonyhatásait is élvezni medence és kádfürdő formábn. Köszönjük az MPKE-nek a sznvonalas szervezést, és hogy részt vehettünk.
 

2020. szeptember 8-án 14 órakor -szép nyárias időben- Kecskeméten a Szent István téren, megrendezésre került a XIII. Városi Civil korzó.

A Kecskeméti Pszoriázis Klub a 2. számú sátorban foglalt helyet. A részünkre felállított sátorban az MPKE hírlevelét és klubunk szólapjait tettük ki, illetve a sátor elejére a logónkat függesztettük ki. A koronavírus veszélyének figyelembevételével a szájmaszkot minden résztvevő klub tagunk és hozzátartozóik is használták. A résztvevők között ott volt: Szabóné Kecse Andrea, Garaczi Károly, Füri Bálint és felesége, Kovács László, Gárdonyi Péterné, Zsikla Józsefné és férje, Kaszala Endre, Knoska Attila és unokája Máté -aki fényképeket is készített.

A sátrunk nagyon jó helyen volt elhelyezve, mert a rendezvény műsorát is láthattuk. Klubunk titkárának, Andinak nagyon jó ötlete támadt: a hírleveleket és a klub szórólapjait a rendezvényen résztvevőknek osztogattuk. A koronavírus járvány ellenére a Civil Korzó rendezvény, a műsorok érdekesek és színvonalasok voltak.

 

2020. március 3-án a Kecskeméti Megyeházán a XV. Városi Civil Fórumon vettünk részt. A Kecskeméti Pszoriázis Klub részéről regisztráltuk magunkat, és csatlakozási nyilatkozatban csatlakoztunk a Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal munkájához. A kulturális műsor keretén belül meghallgattuk: Juhászné Balasi Franciska szavalását (Illyés Gyula Nem volt elég), és Szabó Sándor tárogatóját.

Köszöntötte a fórumon a résztvevőket Kecskemét MJV Engert Jakabné alpolgármester Asszony és dr. Mák Kornél Bács- Kiskun Megyei  Közgyűlés alelnöke.

A Nemzeti Összetartozás Évéről Dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott tartott előadást. Civil Kerekasztal 2019.évi munkájáról szakkerekasztal képviselős számoltak be. A delegáltak megválasztása és bemutatása. Civil Kerekasztal 2020.évi munkára vonatkozó terveket ismertették.

©2017 MPKE. Minden jog fentartva. A weboldalt készítette: Teveli Róbert

Keresés