Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete

"Nem vagy egyedül, együtt könnyebb."

- MPKE hivatalos weboldala - 

2016 történései

2016. február 24-én tartottuk az első klubnapot, ahol a 2016-évre tervezett rendezvényeinket terveztük meg. A klubunk további működése érdekében a klubnapokon az aktivitás részvétele érdekében, milyen módszereket kellene tenni a klub vezetőségének.

2016. március 12-én a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete ismét a Kecskeméti GAMF Főiskola különtermében tartotta meg az éves közgyűlését. A Kecskeméti Pszoriázis Klub részéről Füri Bálint lett új tagja az MPKE-nek, így 3 fő tag képviseli klubunkat. A közgyűlés helyszínének megszervezésében Knoska Attila klub elnöknek voltak érdemei.

2016. március 29-én a nagy múlttal rendelkező Kecskeméti Mellműtöttek Egyesületével közösen klub napot tartottunk, amelyre előadóként Dr. Komjáti Andrea Bács-Kiskun megye betegjogvédelmi képviselője tartott előadást a betegjogvédelméről, a klub rendezvényén résztvevők ismeretét jelentősen bővítette.

2016. április 19-én a klub rendezvényén a klub alapszabályzatának kiegészítése történt meg és annak elfogadása. A Kecskeméti Pszoriázis Klub új vezetőségének megválasztása történt meg. A klub elnöke továbbra is Knoska Attila és titkára Szabóné Kecse Andrea lett, a három tagú vezetőségnél a régi tagja Szendi Ferenc és új vezetőség tagok Seöbő Tiborné és Kovács László lett. A három tagú FB vezetője Lója Kornéliusné és tagjai Füri Bálint és Lesi Ferenc.

2016. május 24-én megtartott klubnapunkon előadóként vett részt Terentyák Gabriella természet gyógyász, aki ismertette a biorezonancia jövőjét az alternatív gyógyászatban, valamint levetítette Dr. Varga László filmjét a mágneses biorezonancia alapjairól. Szőcs Erika pszichológustól információkat kaptunk arról, hogy a betegségeinket hogyan viseljük el a minden napi életükben. Az előadás alkalmával a klubnapon résztvevő hallgatóság alapismereteket szerezhetett a mágnesese biorezonancia gyógyító hatásairól is.

2016. szeptember 23-24-én a klubunk 8 fővel vett részt Kaposváron a IV. Dunántúli Bőrgyógyászati Találkozón és a X. Országos Pszoriázis Betegtalálkozón. A kettő napos bőrgyógyászati találkozó előadás sorozata magas színvonalú tartalmas és érdekes volt, sok olyan bőrbetegséget megismerhettünk, amelyről nem is tudtunk. Az Országos Pszoriázis Betegtalálkozó megszervezése nagyon jó volt, csak kevés idő jutott a klubokra, a felmerülő gondok megbeszélésére, valamint a résztvevő klubok száma is nagyon kevés volt.

2016. október 22-én klubunk 6 fővel vett részt Budapesten a Kaptár közösségi házban a pikkelysömörrel élők számára megrendezett 2. KÉNYEZTETŐ NAP-on, melyre a LEO Pharmától kaptunk meghívást. Jól megszervezett és tartalmas előadás sorozaton sikerült részt vennünk, és emlékezetes élményekkel utazhattunk haza.

2016. október 26-án klubunk a Kecskeméti Pszoriázis Klub megrendezte az V. PSZORIÁZIS VILÁGNAPOT. A klub elnöke rövid megemlékezést tartott a Pszoriázis Világnap tiszteletére, előadó Melegné Tigyi Erzsébet diabetikus nővér „Együk magunkat egészségesre!” című eladását tartotta meg. Tanulságos volt, hogy mennyit együnk és mit, hogy az egészségünkre ne legyen káros. Az előadás után titkárunknak Andinak a finom süteményét és szőlő szörpjét kóstoltuk meg.

2016. december 2-án a Novartis Hungária Kft. betegtalálkozót rendezett a Kecskeméti Bajor Étteremben a Pikkelysömör Világnapja alkalmából. A Kecskeméti Pszoriázis Klub tagjai és hozzátartozói részéről 20 fő vett részt. Köszöntőt Dr. Oroján Iván PHD bőrgyógyász osztályvezető főorvos mondott. Az MPKE elnökség részéről Petes Tamás "Tiszta Bőr- Betegkérdőív eredményei" címmel tartott előadást, de sajnos az MPKE-hez csatlakozott klubok működéséről és életről nem esett szó. Dr. Paluska Márta bőrgyógyász szakorvos tartott előadást "A pikkelysömör-évezredes 21.század szemmel". Dr. Csősz Judit bőrgyógyász szakorvos tartott előadást "A betegség lefolyásának követése- betegnapló alkalmazása a mindennapokban". "Mondja csak, hogy van" szóműhelyben gyakoroltuk együtt az eredményes orvos-beteg kommunikációt. A finom vacsora elfogyasztása közben kötetlen beszélgetéseket folytattunk le.

 

©2017 MPKE. Minden jog fentartva. A weboldalt készítette: Teveli Róbert

Search