Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete

"Nem vagy egyedül, együtt könnyebb."

- MPKE hivatalos weboldala - 

2018 október - SOTE Pszoriázis napján jártunk

2018. október 19-én, Budapesten a Semmelweis Egyetem Bőrklinika -125-éves évfordulójának alkalmából- előadássorozatot tartott a Magyarországon élő pikkelysömörös betegek részére.

A Kecskeméti Pszoriázis Klubból és az MPKE képviselőtagjai együtt összesen 17-en vettünk részt ezen az eseményen.

A megnyitót Dr. Holló Péter igazgatóhelyettes, egyetemi docens Úr tartotta meg, és említést tett a közelgő Pszoriázis Világnapról is. Dr. Tóth  Veronika Mária osztályvezető, egyetemi tanársegéd a pikkelysömörös betegek gyógykezeléseinek lehetőségeiről tartott előadást. Professzor Dr. Wikonkál Norbert egyetemi tanár a közepes és súlyos pszoriázis betegek gyógyszeres és biológiai kezeléseinek lehetőségeiről számolt be. Előadásában hangsúlyozta, hogy a bőrgyógyász szakorvosok által javasolt gyógykezeléseket részesítsék előnyben a pikkelysömörös betegek. Dr. Holló Péter egyetemi docens előadásában az újonnan belépő biológiai gyógyszerek hatásait ismertette. A törekvés az, hogy olyan új biológiai gyógyszereket szerezzenek be, melyeknek a hatása 100%-osan tünetmentessé teszi a pszoriázis betegeket.

Az előadás után az egyetem gyakorló előadóterem előterében -az MPKE jóvoltából adományozott finom töpörtyűs-, sajtos pogácsákat és ásványvizet- közösen fogyasztottuk el az Kecskeméti Klub és az MPKE tagjaival egy kötetlen baráti beszélgetés közepette.

 

©2017 MPKE. Minden jog fentartva. A weboldalt készítette: Teveli Róbert

Search