Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének hivatalos weboldala


"Nem vagy egyedül,

együtt könnyebb."

Adójának 1 %-val támogassa az MPKE-t! Adószám: 18204704-1-02
Számlasz.: 11743002-20206442


Belépés:
Név:
Jelszó:

MPKE hírei

Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5,

2015-02-25, 20:08
MPKE
Harkányra hangolva


SAJTÓKÖZLEMÉNY


Harkányra hangolva - Közös szakmai fellépés az Utazás Kiállításon


Február 26. - március 1. között rendezik meg hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjét a HungExpo Budapesti Vásárközpontban. Az Utazás Kiállításon a látogatók 20 ezer négyzetméteren, több mint 250 kiállító ajánlataiból válogathatnak.

Harkány városa a rendezvény dél-dunántúli standján, „Hagyomány. Harmónia. Harkány.” szlogennel jelenik meg a Harkányi Turisztikai Egyesülettel, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdővel és a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nkft-vel karöltve. A kiállítás kiváló lehetőséget biztosít a város bemutatására, a kapcsolatépítésre, a termékek és szolgáltatások széleskörű népszerűsítésére és a helyszíni értékesítésére. A rendezvény alatt konkrét együttműködések születhetnek a kormányzati, a diplomáciai, az üzleti és a non-profit szférából érkezőkkel egyaránt. A szakmai napon való megjelenések alkalmával a catering szolgáltatást a Hotel Xavin**** biztosítja.

A kiállítás első napján, csütörtökön, ünnepélyes megnyitóra és szakmai konferenciára kerül sor. Ez alkalomból – rendhagyó módón - a város egy nagyszínpadi programmal készül, demonstrálva elkötelezettségét a lassan hungarikummá érő harkányi gyógyvíz- és fürdőkultúra népszerűsítése iránt.

Baksai Endre Tamás, Harkány város polgármestere mellett felszólal dr. Péter Iván Antal, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nkft. főigazgatója, Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vezérigazgatója, Balogh István, a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének elnöke, valamint Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke. Az előadások során a nagyközönség megismerheti a fürdőváros átfogó turisztikai koncepcióját, egyúttal komplex képet kaphat annak adottságairól, értékeiről és az új szolgáltatásokról, mint például a hamarosan megnyíló Harkányi Psoriasis Centrum.

A kiállításra hagyományteremtő szándékkal a helyi fiatalok is elkísérik a delegációt. A Harkány Város Önkormányzata által meghirdetett „Milyennek képzeled el Harkány álomfürdőjét?” rajzpályázat díjazottjai - óvodás, kisiskolás és felső tagozatos korosztályú gyermekek - ellátogathatnak az Utazás Kiállítás nyitónapjára, ahol megtekinthetik a börze legnagyobb attrakcióit a közel 200 négyzetméteres, egymillió LEGO kockából felépülő Magyarország térképet és hazánk nevezetes építményeinek háromdimenziós modelljeit.2014-12-17, 20:39
MPKE
Évzáró

Harkányi Pszoriázis Klub évzáró karácsonyi ünnepsége
2014. december 10.

Gilbert Csaba a Harkányi Klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd tájékoztatást adott az elmúlt év eseményeiről és a következő év terveiről. A lelkes klubtagjainknak köszönhetően jó hangulatban zajlott az évzáró ünnepségünk, amelyen 21 fő vett részt, a harkányi és pécsi betegtársakon kívül az ország számos más területéről is.

Helyszínt a Harkányi Gyógyfürdőkórház biztosította, csak úgy, mint a szakmai segítőinket a psoriasis részleg főnővérének és rehabilitációs osztályvezető orvosának személyében, az elemózsiát és itókákat a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének támogatásával kaptuk, ez úton is köszönjük.

Az összejövetelt Herczeg Antalné nyitotta meg szívhez szóló karácsonyi idézetekkel, majd azt követte Balogh István tájékoztatója az MPKE tevékenységéről, további Klubok alapításáról és a jövő évi tervekről. Ezt követően ismerkedtünk a beutalt betegtársakkal, akik az ország nagyon távoli vidékéről is érkeztek.

A továbbiakban kötetlen beszélgetés keretében baráti hangulatban zajlott a találkozó, új ismeretségek születtek és reményeink szerint újabb aktív tagokat sikerült találnunk, akik akár újabb klubok alakulásában is segíthetnek.

A nyomdából közvetlen ideszállított MPKE 5.sz.-u PSZORIÁZIS HÍRLEVELÉT is átadtuk a jelenlevőknek.

Karácsony közeledtével a Pezomed Kft ismét adománnyal támogatta a pszoriázisos betegeket az MPKE - n keresztül. Az ajándék a jelenlevő betegtársainknak, - Psorioderm krém és Psorioderm Sampon - került kiosztásra. - Köszönet érte. -


2014-12-08, 18:25
MPKE
Nocvemberi hírlevelünk

Kattints ide a hírlevél elolvasásához!


2014-11-29, 19:14
MPKE
2013-as "ÉV GYÓGYSZERE"

A JANSSEN PSZORIÁZISBAN ALKALMAZOTT BIOLÓGIAI TERÁPIÁJA A 2013-AS „ÉV GYÓGYSZERE”

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság a Janssen pszoriázis elleni termékét választotta a 2013-as „Év Gyógyszerének”. A díj ünnepélyes átadására 2014. május 26-án kerül sor Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Sokak életét keseríti meg a pikkelysömör, éppen ezért fontos elismerés, hogy a 2013-as „Év Gyógyszere” díjat az innovatív termékeket gyártó Janssen pszoriázis elleni készítménye kapta meg.

A Janssen terméke áttörést jelent a közepes fokú vagy súlyos plakkos pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésében. A készítmény Magyarországon is elérhető a betegek számára, így e élethosszig tartó, a páciensek életminőségét jelentősen károsító betegségben a hazai biológiai terápiás paletta megegyezik a legfejlettebb országok terápiás eszköztárával. Tovább...


2014-06-10, 20:46
MPKE
Közhasznúsági beszámolóKözhasznúsági beszámolónkat
a 2013-as évről a
"Közhasznúság" menüpont alatti linken,
vagy
IDE kattintva
olvashatjátok!


Web Template created using Cool Template