Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének hivatalos weboldala


"Nem vagy egyedül,

együtt könnyebb."

Adójának 1 %-val támogassa az MPKE-t! Adószám: 18204704-1-02
Számlasz.: 11743002-20206442


Belépés:
Név:
Jelszó:

MPKE hírei

Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5,

2012-11-09, 01:43
MPKE
Képek és élménybeszámoló

Képeket találtok az Úszók Éjszakájáról a Galéria menüpontban!

Szarka Ágnes újságíró, pszoriázis klub tag élménybeszámolója

Be kell valljam: szkeptikus voltam. Arra gondoltam, hogy ki a fene fog eljönni és úszni a pikkelysömörösökért, hiszen azt sem tudják, hogy mi az, illetve inkább félnek tőle az emberek, mint segítenének. Öt órakor már az uszodában voltam, és meglepett, hogy azért jövögetnek. Készítettem is egy, két fotót, amin ha tömeg nem is, de látszott, hogy nem csak néhányan lézengenek a csarnokban. Az információs pultnál is megfordultam, beszélgettünk, de nem tűnt olyan nagynak a forgalom. tovább..2012-10-31, 19:44
MPKE
Úszók éjszakája


Ugorj fejest az éjszakába – a pikkelysömör világnapja alkalmából nagyszabású úszóversenyt rendeztek a civil szervezetek. Kaposváron és négy hazai nagyvárosban egy időpontban zajlott a megméretés, a megyeszékhelyen olimpikon, Európa- és világbajnok is rajthoz állt, s amatőr sportolók és több pikkelysömörös úszó is hozzájárult a somogyi győzelemhez.

Tovább a sonline.hu cikkéhez. Kattints!


2012-10-31, 19:38
MPKE
Hiánypótlás

2012.05.26-án Kaposváron rendeztük a IV. Országos Pszoriázis-beteg találkozót. Elnézést a késlekedésért!

A beszámolót itt találjátok. Kattints!


2012-10-29, 18:00
MPKE
Úszok Éjszakája 2012

Úszok Éjszakája a Pikkelysömör Világnapon!

Szeretettel várunk mindenkit
- akik úszni akarnak
- akik szeretnének megismerni bennünket
- akik csak szurkolni szeretnének.

Továi info: www.uszokejszakaja.hu!
2012-05-16, 18:40
MPKE
Csodát tett a Psoratinex

Egy kislány kálváriája a psoriázissal


Mónika vagyok, 30 éves és 4 lányom van. Andrea 11 éves, Vivien 9 éves, Zsófi 4 éves és Anna 5 hónapos. A harmadik kislányomról szeretnék írni azoknak a szülőknek anyukáknak, akik úgy érzik, mint én is éreztem a pikkelysömörből nincs kiút.
Zsófi 2008-ban született és 2009-ben lett pikkelysömörös. 2 és fél évig rendszeresen jártunk bőrgyógyászati klinikára, osztályon is feküdtünk. 2 év alatt ahelyett, hogy javult volna a kislányom állapota, inkább romlott. Testének 40%-án voltak tünetei. Küldtek vérvételre, fül-orr gégészhez és természetesen nem találtak sehol semmit. A családban senkinek nincs ilyen betegsége, a testvéreken sem jelentkezett. A fejbőrére kénes sampont a testére pedig elocomos krémet kaptunk. Semmi javulás nem történt, a krémmel csak annyit érünk el, hogy nem voltak annyira szárazak a "bibik".

Ez év februárjában már nem volt olyan testrésze, ahol ne lett volna. A lábain, az alkarján, a hasán, a hátán, a popsiján, a fülén, a fejbőrén, az arcán, a körmein, mindenhol. Szörnyű volt látni, hogy bereped a füle és vérzik, felkaparja a fején és véres a haja, hogy az ismerősök is azt mondják-Úr Isten, hogy néz ki szegény! - Sokszor a könnyeimmel küszködve krémeztem, hogy Ő ne érezze ami bennem zajlik, és ha Ő mindig türelmesen tűrte a krémezést én sem keseredhetek neki. Sokszor néztem amikor játszott és azt gondoltam, miért az én gyerekem lett ilyen? Ha a család barátai is szörnyülködve nézik, mit várhatok másoktól? Ki fogja majd Őt szeretni? Mi lesz ha majd már felfogja a betegségét? Hogy érzi majd magát idegenek között? Mennyire éli meg az emberek szörnyülködését tragédiának?

Mi lesz, ha a csoporttársai csúfolni fogják? És akkor döntöttem úgy, mindent megteszek, hogy elmúljon ez róla. A háziorvosomon keresztül, kaptunk egy bőrgyógyász professzortól egy esélyt arra,hogy a gyerek egy gyógyszerkísérletben részt vehessen. Felnőtteknél már sikert aratott ez a kísérlet és most gyerekeken is szeretnék kipróbálni. Amikor megkaptam az ismertetőjét a kísérletnek, amit az egyetlen esélyünknek tartottam, nagyon elkeseredtem. Sajnos elég sok kockázatot soroltak fel, nem is akármilyeneket. Természetesen a gyógyulás nem garantált. Egyetlen előnynek azt írták, hogy a kísérlet eredményei hozzájárulnak új gyógyszerek kifejlesztéséhez.
Ekkor döntöttünk úgy, ha az orvosok nem tudnak segíteni csak szteroiddal tömni a gyereket, mást választunk. Egy fórumon olvastam a PSORATINEX nevű csodaszerről, amiről nem hittem, hogy segíteni fog. Úgy gondoltam, ha a gyógyszerek nem segítettek, a gyógynövények nem is fognak, de azért csak kipróbáltuk a termékeket. 2 hét alatt halványodtak a foltok. 3 hétre kevesebb volt rajta és 6 hét alatt eljutottunk oda, hogy a kislányom TÜNETMENTES.

Nem hittem, hogy ezt a szót valaha kimondom. A kislányom ugyanolyan mint bármelyik másik gyerek. Már 3 hete nem használunk semmilyen krémet. Az első nap amikor abba hagytuk, megkérdezte Zsófi, -Anya nem krémezel meg? - és én 2 év után először mondhattam neki, hogy nem. Erre Ő azt mondta amit nem fogok soha elfelejteni -Köszönöm anya! -Hát nagyon boldog voltam! Szívből ajánlom minden aggódó szülőnek ezt a krémet! Ez tényleg csodát tett velünk!Bajner MonikaWeb Template created using Cool Template