Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének hivatalos weboldala


"Nem vagy egyedül,

együtt könnyebb."

Adójának 1 %-val támogassa az MPKE-t! Adószám: 18204704-1-02
Számlasz.: 11743002-20206442


Belépés:
Név:
Jelszó:

MPKE hírei

Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5,

2012-05-16, 18:36
MPKE

PSORATINEX®
Új néven kapható a patikákban
a pikkelysömör elleni eredeti ausztrál
gyógyhatású készítmény


Új, PSORATINEX® néven kapható a patikákban a pikkelysömör kezelésében kiemelkedő eredményességgel alkalmazott gyógyhatású termékcsalád, melyet az ausztrál kutató-orvos, Dr. Michael Tirant fejlesztett ki.

Egy szerencsétlen jogvita miatt az eredeti gyártó arra kényszerült, hogy új, PSORATINEX® néven forgalmazza a pikkelysömör kezelésében kiemelkedő eredményességgel alkalmazott eredeti, ausztrál gyógyhatású készítményét.
Vigyázni kell azonban, nehogy a vásárló vagy a gyógyszerész összecserélje, mivel a régi Dr. Michaels néven jelenleg egy más összetételű, és gyógyhatás nélküli kozmetikum van forgalomban a boltokban és az interneten!

Az eredeti ausztrál terméket az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte OGYI 1026-1028/2008 számon, gyógyhatású termékként. Gyártását, minőségét, forgalmazását szigorúan ellenőrzik.

A termékcsalád tisztító gélből, kenőcsből, és kondicionáló olajból áll. A készítmények egymás hatását kiegészítik: a tisztító géllel előzetesen fel kell puhítani a bőrt és leoldani a pikkelyeket, majd a megszárított bőrbe finoman bemasszírozni a kenőcsőt, végül kondicionáló olajjal leápolni. Mindez részletesen le van írva a dobozokban található hivatalos betegtájékoztatóban.

A termékek kortikoszteroidot nem tartalmaznak, hatóanyagaik természetes eredetűek. Sokféle növényi olajból áll a kenőcs és a kondicionáló olaj, melyeket úgy választott ki a kutató, hogy a pikkelysömör többféle kiváltó okát is ellensúlyozza.
Ennek köszönhető, hogy a tünetek enyhítésében elért kiemelkedő hatékonyság(1) (2) mellett egyéni tapasztalatok alapján igen sokáig, hosszú hónapokig tapasztalható a jótékony hatás, akár a tünetmentesség. A betegek visszajelzéseik alapján éppen ezért kedvelik.
A kezelés 4-6 hétig tart, ekkor áll be a kedvező hatás. Türelmesen kell tehát naponta kétszer elvégezni az ápolást, így lesz meg az eredménye a testen, de a hajas fejbőrön is.

A termékcsalád hatékonyságát a pikkelysömör kezelésében az elmúlt tíz évben több ország laboratóriumaiban és klinikáin tesztelték nemzetközi tekintélyű bőrgyógyász professzorok vezetésével. Prof. Dr. Jana Herczogová, a prágai Károly Egyetem Dermatológiai Intézetének vezetője a termékkel kapcsolatos saját vizsgálati eredményeiről szólva elmondta: „A termékek más ismert gyógykészítményekkel való összevetésben bizonyultak kiemelkedően hatékonynak a psoriasis kezelésében. Azonban nem csak emiatt tartom különlegesnek őket. Saját vizsgálataink azt mutatták, hogy a készítmény olyan esetekben is eredményesen alkalmazható, amelyekben más szerek használatát kifejezetten tiltják, vagy nem javasolják.”

Dr. Kovács János, a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének elnöke elmondta: „Magyar betegekkel foglalkozó orvosként azért tartom örvendetesnek az ausztrál készítmény jelenlétét hazánkban, mert amellett hogy hatékony, kevés és igen enyhe mellékhatása van csak.”

A készítmények mindenhol elérhetőek, kérésre egy nap alatt kiszállítja a nagykereskedő bármely patikába. Internetes megrendeléssel is kapható.

Vigyázni kell azonban, PSORATINEX® név alatt kell keresni, és ügyelni a dobozon az eredeti ausztrál gyártó, a Tirsel cég feliratára!

(1) (Prof. Harald Maier, Herbert Hönigsmann, Bécsi Orvosi Egyetem Dermatológiai Klinika, 2004.)
(2) (Prof. Jana Hercogová et al, Károly Egyetem Dermatológiai Klinika, Prága, 2008-9.)


2012-04-07, 19:34
MPKE
Megjelent új hírlevelünk

Kedves Betegtársaim!

Megjelent új hírlevelünk, melyet a bal oldali menüben a Klubok alatt megtaláljátok (2012. április) a 2011. októberi hirlevéllel együtt.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Balogh István


2012-04-06, 11:15
MPKE
Elindult weboldalunk

Tisztelt látogatóink!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy elindult weboldalunk, melyen az MPKE-vel kapcsolatos fonosabb információkhoz juthat a látogató. Ezen túlmenően segítséget szeretnénk nyújtani klubjainknak, hogy híreiket megoszthassák klubtagjaikkal, ezzel könnyítve a klubbon belüli kommunikációjukat!

MPKE


Web Template created using Cool Template