Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete

"Nem vagy egyedül, együtt könnyebb."

- MPKE hivatalos weboldala - 

 Kecskeméti Pszoriázis Klub

Knoska Attila
klub elnöke

tel.: +36 70 249 6256

Szabóné Kecse Andrea
klub titkára

tel.: +36 70 393 0378

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


2011. július 7-én Kecskeméten megalakult Magyarország hetedik pszoriázis betegklubja. A kórház klubtermében, barátságos környezetben került sor az alakuló közgyűlésre. A hat lelkes alapító megtette az első lépést: egybehangzó akarattal kinyilvánították, hogy összefogásukkal ebben a városban is megkezdi munkáját a pikkelysömörös betegek támogatásával, felvilágosításával és képzésével, érdekeinek érvényesítésével, ügyeik-bajaik felvállalásával foglalkozó civil szervezet. A betegklub kiemelt célja többek között a betegek rendszeres tájékoztatása – megfelelő szakemberek bevonásával – betegségük természetéről, az újabb kutatási eredményekről, kezelési módokról, azok hatékonyságáról, mellékhatásairól; az egészséges életmódra történő neveléssel küzdeni a betegség megelőzéséért, a kiújulások elkerüléséért; a psoriasis kezelésében hatékony nap- és vízfürdőzésre alkalmas helyek, kedvezményes gyógyüdülési lehetőségek felkutatása stb.

A klub szeptember 23-án tartotta első klubnapját — immár megizmosodva: az alakuló gyűlés óta eltelt rövid idő alatt megduplázódott a tagság létszáma: tizenhárman vettek részt az első klubnapon. Azóta újabb három tag csatlakozott a Klubhoz. A Kecskeméti Pszoriázis Klub elnöke a szegedi klubban jól ismert Knoska Attila, aki kecskeméti klubelnöki tisztsége mellett sem távozik tőlünk. A klubnapon a kecskeméti pszorisok alapszabályt alkottak, továbbá megbeszélték az októberi pszoriázis világnapi ünnepség tervét. A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza ad otthont a klubnak, munkájában pedig tevőleges segítséget kap a Bőr– és Nemibeteg-gondozó Szakrendeléstől, és az ott dolgozó Bodroghalmi Noémi asszisztenstől.

A Klub elérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.

A kecskeméti klub alapító értekezlete

 

A Kecskeméti Pszoriázis Klub vezetősége

2021. Október 22-ei kezdettel rendezte meg a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete a Pikkelysömör Világnaphoz kapcsolódóan a Pszoriázisbeteg-Találkozót a Harkányi Termál Rehabilitációs és Psoriasis Centrumban. A három napos rendezvényen a Kecskeméti Pszoriázis Klub tagjai is részt vettek. Pénteken érkeztünk meg egy szép őszi délutánon. Csodálatos időnk volt aznap. Még a délután folyamán megtekintettük azokat a Pszoriázis Centrumokról szóló kis videókat, melyek már a https:// pikelysomor.mpke.hu/ honlapon is megtalálhatóak. A találkozón bemutatkozott a Semmelweis Pszoriázis Klub, illetve az MPKE életéről feladatairól, és a Psoriasis Talkshowról tudtunk meg több információt. Volt lehetőség kötetlen beszélgetésekre, mellyel ápoltuk a betegtársak közötti kapcsolatokat. Aki szerette volna, kipróbálhatta a BEMER terápiát és a Harkányi gyógyvíz jótékony hatását is.  A találkozó, az ellátás és a szállás minden igényt felülmúlt, melyet ezúton szeretnénk megköszönni az MPKE-nek. Örülünk, hogy ezekben a nehéz időkben sikerült egy kicsit feltöltődni egymás társaságában.

 

Tags:

2021. szeptember 5-én -vasárnap délután kettő órakor ragyogó időben- a Kecskeméti Szabadidő Központban találkoztunk. A covid vírus  járvány után először találkoztak a Kecskeméti Pszoriázis Klub tagjai egymással. Nem nagyon sokan voltunk a betegtalálkozón, ez érthető is, még mindig tartanak a covid fertőzéstől. Tudomásunk szerint klub tagjaink közül covid áldozata nem volt, súlyosan egy fő az elnökünk fertőződött meg covid vírusban, egy hónapi kórházi kezelés után tünetmentes lett. A betegtalálkozó jó hangulatban telt el, elfogyasztottuk a klubtagok által hozott finom süteményeket és üdítőket és egy jó kávét, amelyet Julika hozott. A betegtalálkozón egymás élményeit hallgattuk meg, amelyre hosszú ideig nem volt rá módunk a vírus miatt.

2020. október 29. - október 31. között megrendezésre került -az MPKE szervezésében- a Pszoriázis Betegtalálkozó az MPKE tagok és a csatlakozott klubok részre a Harkányi Termál Rehabilitációs és Psoriasis Centrumban. A Kecskeméti Pszoriázis Klub részéről  10 fő tag vett részt. A rendezvény időpontja sajnos nem volt kedvező sok klubtársunknak, többek között a Mindenszentek előtti temetőlátogatások miatt, illetve a koronavírushelyzet miatt is.
Nagyon színvonalas volt az online betegtalálkozó, melyen számos elismert bőrgyógyásztól tudhattunk meg többet a pszoriázisról. Volt lehetőség a Harkányi gyógyvíz jótékonyhatásait is élvezni medence és kádfürdő formábn. Köszönjük az MPKE-nek a sznvonalas szervezést, és hogy részt vehettünk.
 

2020. szeptember 8-án 14 órakor -szép nyárias időben- Kecskeméten a Szent István téren, megrendezésre került a XIII. Városi Civil korzó.

A Kecskeméti Pszoriázis Klub a 2. számú sátorban foglalt helyet. A részünkre felállított sátorban az MPKE hírlevelét és klubunk szólapjait tettük ki, illetve a sátor elejére a logónkat függesztettük ki. A koronavírus veszélyének figyelembevételével a szájmaszkot minden résztvevő klub tagunk és hozzátartozóik is használták. A résztvevők között ott volt: Szabóné Kecse Andrea, Garaczi Károly, Füri Bálint és felesége, Kovács László, Gárdonyi Péterné, Zsikla Józsefné és férje, Kaszala Endre, Knoska Attila és unokája Máté -aki fényképeket is készített.

A sátrunk nagyon jó helyen volt elhelyezve, mert a rendezvény műsorát is láthattuk. Klubunk titkárának, Andinak nagyon jó ötlete támadt: a hírleveleket és a klub szórólapjait a rendezvényen résztvevőknek osztogattuk. A koronavírus járvány ellenére a Civil Korzó rendezvény, a műsorok érdekesek és színvonalasok voltak.

 

2020. március 3-án a Kecskeméti Megyeházán a XV. Városi Civil Fórumon vettünk részt. A Kecskeméti Pszoriázis Klub részéről regisztráltuk magunkat, és csatlakozási nyilatkozatban csatlakoztunk a Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal munkájához. A kulturális műsor keretén belül meghallgattuk: Juhászné Balasi Franciska szavalását (Illyés Gyula Nem volt elég), és Szabó Sándor tárogatóját.

Köszöntötte a fórumon a résztvevőket Kecskemét MJV Engert Jakabné alpolgármester Asszony és dr. Mák Kornél Bács- Kiskun Megyei  Közgyűlés alelnöke.

A Nemzeti Összetartozás Évéről Dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott tartott előadást. Civil Kerekasztal 2019.évi munkájáról szakkerekasztal képviselős számoltak be. A delegáltak megválasztása és bemutatása. Civil Kerekasztal 2020.évi munkára vonatkozó terveket ismertették.

2020. február 25-én a Kecskeméti Pszoriázis Klub az év első klubnapját tartotta meg a TISZK előadótermében.

1./ a Klub elnöke röviden ismertette 2020-as év programját.

2./ Májusra tervezünk egy összejövetelt, melyre más betegszervezetből is meghívunk tagokat.

3./ 2020. március hónapban a Kecskeméti Civil Kerekasztal fórumán veszünk részt.

4./ 2020. április hónap a klubnapon egy vegyészmérnököt, dr. Horváth Gyuri bácsit hívnánk meg, hogy az élelmiszerek tartósításáról tartson előadást.

5./ 2020. június hónapban klubnapot tartanák: egymás között klubtagjaink részére. 

 

2019. november 12-én a Kecskeméti Pszoriázis Klub megrendzete a

VIII. Pikkelysömör Világnapját, a szokásos helyén a TISZK Kecskemét Szolnoki út 31. száma alatti tárgyalóhelyiségben. Ezen a pikkelysömörös világnapon -a korábbiaktól eltérően- csak a pszoriázis betegek találkoztak. A résztvevő betegek egymás között osztották meg tapasztalataikat és észrevételeiket a betegségükről. Elsőnek a klub elnöke Knoska Attila -aki 66-éve pszoriázis beteg- röviden elmondta, milyen kezelésekben részesült. Garczi Károly több éves biológiai kezelés gyógyító hatásairól számolt be. Szendi Ferenc és felesége Margitka 2019.október 27-én a Szegedi Pszoriázis Egyesület Pszoriázis Világnapján képviselte klubunkat és a rendezvényről tartottak rövid előadást. Győrffy Anikó klubtagunk a biológiai kezelés hatásairól számolt be; Némethné Julika és Kovács László klubtagjaink pedig a reumatológiai gyógykezelések eredményeit ismertették meg a résztvevő klubtagokkal. Szabóné Kecse Andrea klub titkár az egyik gyógyszercégnél részt vett egy workshopon, melyről pár mondatban beszámolt. A klub rendezvényén a finom pogácsát és az üdítőket is elfogyasztottuk.

2019. október 27-én Szendi Ferenc és felesége részt vettek a Szegedi Pszoriázis Világnapon, melyet egy nagyon színvonalas rendezvény keretében rendeztek meg. Bemutatták az elmúlt 15 év egyesületi életét, majd idegenvezetővel bejárták Szeged hírességeit.

2019. október 18-án Kecskemétről 8 fő betegtársunkkal utaztunk el a reggeli órában a Harkányi Országos Pszoriázis Betegtalálkozóra.
Harkányban csatlakozott hozzánk Szabóné Kecse Andrea klub titkár a családjával: férjével és két szép gyermekével. Délután a regisztrációnál csatlakozott még két aktív klubtagunk: Anikó-férjével és Endre-feleségével, akik korábban gyógykezelésen vettek részt. A Harkányi program kettő napra volt tervezve: bőrgyógyász és reumatológus orvosok továbbképzése; de természetesen a Harkányi Pszoriázis Betegtalálkozón résztvevő klubtagok és hozzátartozók is részt vehettek a színvonalas és felettébb érdekes előadásokon.
A továbbképző program előadói országos elismertségű orvosok voltak, akik elsősorban a pikkelysömörben szenvedő betegek gyógyításának lehetőségeiről tartottak előadást. A betegtalálkozó résztvevői rengeteg újismereteket szerezhettek. A továbbképzésen lehetőséget kapott a Kecskeméti Pszoriázis Klub a bemutatkozásra –titkárunk Szabóné Kecse Andrea személyében-, aki egy prezentációs előadást tartott az elmúlt 8 év történéseiről. Mindkét napon gyógyfürdés volt biztosítva a résztvevőknek, a nyitott strandon és a fedett medencékben is. A továbbképzési program után, a résztvevő klubok és egyesületek tagjai egy országos találkozó keretében egymás között kifejtették gondolataikat. Szó volt a lehetőségekről illetve a közös célokról is. Az MPKE az erre a célra kapott támogatások révén biztosította a résztvevő betegszervezeti tagok szállását és ellátását, valamint péntektől vasárnapig a gyógyvizes fürdési lehetőséget.

Köszönjük szépen a lehetőséget az MPKE-nek!

M E G H Í V Ó

2019. november 12-én, kedden 15 órakor
Kecskeméten a „TISZK” Térségi Integrált Szakképző Központ
(Szolnoki út 31. szám alatt)


a Kecskeméti Pszoriázis Klub

nyílt klubnap keretében
a pikkelysömörös betegek részére egymás közt
megemlékezést tart a
VIII. Pikkelysömör világnap
alkalmából,
melyre szeretettel meghívjuk betegtársainkat,
hozzátartozóikat és valamennyi érdeklődőt!

A belépés díjtalan!


Kecskemét, 2019. november 4.    Üdvözlettel: A Klub vezetősége

©2017 MPKE. Minden jog fentartva. A weboldalt készítette: Teveli Róbert

Keresés